We beginnen een nieuw jaar en dus lichten een nieuwe regel toe over veilig gebruik van replica’s. De vorige twee jaren stonden (beperkt, door omstandigheden) in het teken van de eerste regel: beschouw elke replica als geladen. Het is dus nu tijd voor regel nummer twee: richt je replica nooit op iets/iemand dat je niet wilt raken.

Klinkt behoorlijk eenvoudig, maar eigenlijk is het een van de moeilijkere regels om volledig correct te volgen, want hij geldt namelijk altijd. Wil je nog snel even je magazijn in je replica steken bij de briefing? Pas op! Voor je het weet heb je met je loop bij het naar boven brengen van je replica al drie of meer personen ‘aangewezen’ met je loop! Ga je even van ‘low ready’ naar ‘high ready’ in een gebouw? Voor je het weet heb je je teamgenoten voor je even kort met de loop ‘aangewezen’.

Zijn dit halszaken? Nee, niet echt, want we dragen ook allemaal bescherming, maar het is wel een goede gewoonte om aan te leren. De gewoonte die je zo aanleert, is dat je je bewust bent van waar je loop te allen tijde naar wijst.

Dat is dan meteen ook onze eerste tip of opdracht: maak jezelf bewust van het uiteinde van je loop als een onderdeel van jezelf.

Categorieën: AirsoftTips