Velen stellen de vraag, velen gaan op zoek en velen blijven achter met dezelfde vraag: waar kan ik gaan skirmen? In België -anders dan bij sommige buurlanden- is er niet één enkel platform waar alle skirms verplicht geregistreerd worden. Zo is het voor de speler niet even makkelijk om een event vast te pinnen in de agenda. 

We gaan in dit bericht een aantal verschillende methodes toelichten. Weet wel dat deze lijst niet compleet is. Alle mogelijke toevoegingen mogen doorgegeven worden via ons contactformulier. 

Waarom is het zo moeilijk in België?

Veel dingen dien je te bekijken per taalgroep in België. Zo ook airsoftevents. De taalbarrière zorgt ervoor dat we in Vlaanderen sneller samenwerken via Nederlandstalige websites/groepen en in Wallonië via Franstalige websites/groepen. 

Dit wil niet zeggen dat we geen Vlaamse spelers in Wallonië hebben en omgekeerd. Het verschil ligt in de aankondigingen en de organisaties. Beide taalgroepen hebben hun eigen manier van aankondigen, organiseren en spelen van airsoft. 

Het verschil tussen ‘open’ en ‘gesloten’ skirms

Wat wel aan beide kanten van de taalgrens hetzelfde is: je hebt zowel ‘open’ events als ‘gesloten’ events. De ‘open’ events worden op een openbare plaats aangekondigd en zijn open voor iedereen. De ‘gesloten’ events zijn enkel op uitnodiging. Deze gesloten events worden meestal niet openbaar aangekondigd en zijn moeilijker te vinden. 

Waar kan je deze info vinden?

In Vlaanderen kunnen we de ’open’ skirms terug vinden via:

In Wallonië is het iets moeilijker om een plaats te geven waar je alles terug kan vinden. We hebben wel één Facebook-pagina gevonden waar je heel wat events kan op terug vinden.

Categorieën: AirsoftTips

0 reacties

Leave a Reply

Avatar plaatshouder

Your email address will not be published. Required fields are marked *