AAB Juli, Update

Beste speler,

De zomermaanden staan gelijk aan zomerse evenementen in België, maar ook in het buitenland. Heel wat Belgische spelers trekken naar evenementen zoals Berget, Bellum, TSTOS, Border War, National Airsoft Festival en veel meer.  We wensen al onze leden dan ook een prettige vakantie in binnen- en/of buitenland.  

Lopende Projecten

De meeste van onze projecten blijven gewoon doorlopen. Zelfs na het nemen van beslissingen zullen op gepaste tijdstippen evaluaties volgen en zullen er -indien nodig- aanpassingen gemaakt worden aan de regels of structuur. 

Contacten Winkels

Door de beperkte communicatie en de moeilijkheden om iedereen samen te krijgen, gooien we het over een andere boeg. De eerste stappen hierbij zijn gezet en we bouwen rustig de communicatie uit. Zo kunnen we binnenkort een lijst met samenwerkende winkels online zetten en zal er snel meer duidelijkheid zijn voor zowel speler, shop en organisator.  

Hierbij hoort ook een update van de voordelen die je als lid hebt bij de verschillende winkels. Onze voordelenpagina krijgt binnenkort die update om het proces voor zowel speler als winkel makkelijker te maken. 

Koepel voor Organisaties

Het departement organisaties was het een zeer positieve maand met een constructieve maandelijkse meeting en verschillende nieuwe initiatieven, zoals de Free Tickets en BBQ, die we verder in deze update apart toelichten. 

Stilstand is achteruitgang en daarom worden er nog steeds nieuwe organisaties toegevoegd aan het AAB Discord-kanaal. Zo mochten we afgelopen weken afgevaardigden van Smokers SSG en StyX Events verwelkomen. 

We blijven in contact met andere organisaties bij eventuele vragen, feedback en verdere ontwikkelingen. De groei van ons team van AAB-organisaties is belangrijk. Duidelijkheid en eenstemmigheid is in het voordeel van de spelers!  

Ook veiligheid blijft een belangrijk punt op de airsoftvelden en daarom bespreken we dit uitgebreid tijdens maandelijkse meetings. Onderwerpen zoals het dragen van gepaste veiligheidsbrillen, het veilig vervoeren van HPA-vulflessen en een EHBO-certificaat voor organisatoren/marshalls worden constructief onderzocht, besproken en geïmplementeerd indien nodig. Lanceren we iets nieuws? Dan vind je dit zeker terug op de AAB-website en de facebookpagina van de uitvoerende organisaties.  

De veelbesproken jouletesten worden stilaan meer en meer geapprecieerd door zowel organisaties als spelers. Een positieve evolutie, gesterkt door de vele testresultaten op meerdere terreinen, maakt dat de overgangsperiode vlot verliep en dat de verschillende partijen vertrouwd raken met de aanpassingen van replica’s en testers. Bedankt aan iedereen om aan dit project mee te werken. Change is never easy!

Gratis tickets

AAB-leden kunnen genieten van een leuk extra voordeel, want verscheidene organisaties geven niet enkel korting op je ticketprijs, maar ook de kans om een gratis ticket te winnen. 

Bij Airborne Events zijn 10 gratis tickets voor leden beschikbaar. Houdt onze facebookpagina in de gaten voor updates over de stand van zaken. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar. 

Tactipatch stelt 2 tickets beschikbaar voor AAB-leden. Deze tickets zijn inmiddels de deur uit, maar houd zeker onze socials in de gaten voor meer leuke voordelen in de toekomst. 

Afscheid

Met spijt nemen we afscheid van 2 Vlaamse airsoft terreinen: Het Bubbelkot en The Shelter. Het Bubbelkot was een CQB-terrein uitgebaat door Airsoft Oostende in Oostende. Het terrein was jarenlang een favoriete stek voor menig airsofter. Door de specifieke indeling en verscheidene trappenhallen kon er vlot rond gespeeld worden. Al voel je het de dag erna wel in de beentjes. The Shelter was een CQB-terrein uitgebaat door Airsoft 4 All in Bavegem. The Shelter opende zijn deuren in 2009, maar na 14 jaar nemen we nu helaas afscheid. 

AAB-organisaties BBQ

Airborne Events nodigde AAB en de airsoftorganisaties uit om samen te komen en een hapje te eten. De voorbije maanden werkten we samen keihard om het nieuwe huishoudelijke reglement en jouleregels te lanceren en te verbeteren. Het was leuk om elkaar in levende lijve te mogen ontmoeten in plaats van achter het scherm. 

Bedankt voor dit leuke initiatief!

Pinocchio VZW-event

Het Pinocchio-evenement mag dan wel afgelopen zijn, we blijven doorgaan met de verkoop van de patch tot de voorraad op is. 

De Pinocchio patch kan nog verkregen worden via onze website: https://www.belgianairsoft.be/algemeen/nog-steeds-pinocchio-patches-beschikbaar/ 

Meer info over Pinocchio VZW kan je vinden op hun website: https://vzw-pinocchio-asbl.be/

Aanwezigheid op de velden

De komende maanden kan je ons terugvinden in “Auderghem” bij The Unit op 29/07, bij Airsoft Experience in Kuurne op 29/07 en bij Viking Ops in Frankrijk tussen 16-17/09.

Je kan ons herkennen aan onze witte AAB-patch en aarzel zeker niet om ons aan te spreken tijdens de pauzes. 

Ledenadministratie

Eind juni presenteerde Ledenbeheer hun roadmap voor de komende maanden. Die samenwerking creëert een vlot en eenvoudig ledenbeheersysteem dat het zowel ons als jullie makkelijk maakt om je weg te vinden. 

Vacatures

AAB blijft in beweging en om deze beweging te kunnen blijven voortzetten, zijn we op zoek naar extra medewerkers. We zijn specifiek op zoek naar mensen die ons willen bijstaan bij het opvolgen van airsoftvelden in België. Naast deze specifieke functie zijn we op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor airsoft in België om ons team te versterken. Heb je interesse? Neem dan zeker contact op met ons via onze socials of via mail op info@belgianairsoft.be

Afgewerkte projecten/deelprojecten en beslissingen

Sommige projecten zijn van korte duur en kunnen niet ondergebracht worden in de lopende projecten. Deze kortere projecten of eenmalige beslissingen kan je in deze rubriek vinden.

Nieuwsbrief

De eerste nieuwsbrief is bij jullie aangekomen. Via de nieuwsbrief stellen we jullie op de hoogte van de laatste updates. De gratis tickets werden onder andere als eerste via de nieuwsbrief aangekondigd!

Wil je op de hoogte blijven via de nieuwsbrief, activeer dit in je profiel op Ledenbeheer. Dit kan via https://www.ledenbeheer.be/public/. Log in met je Ledenbeheer-account en klik links op ‘Profiel’. Kies bovenaan ‘Airsoft Alliantie België VZW’ en activeer de nieuwsbrief, net naast je mailadres. 


Met sportieve groet,
Airsoft Alliantie België VZW