Beste speler,

November loopt op zijn eind en wij hebben goede stappen voorwaarts gezet. Hieronder vind je een samenvatting van de lopende projecten in November.

Lopende projecten

De meeste van onze projecten blijven gewoon doorlopen. Zelfs na het nemen van beslissingen zullen op gepaste tijdstippen evaluaties volgen en zullen er -indien nodig- aanpassingen gemaakt worden in de regels of structuur.

– Contacten Winkels

Status quo, onze medewerker is nog steeds buiten strijd. Dit wordt terug opgepakt van zodra hij terug is.

– Koepel voor Organisaties

Tijdens de laatste organisatievergadering op 31 oktober keurden zes Belgische organisaties het nieuwe huishoudelijk reglement goed. De nieuwe FPS/Joule-regels spelen een belangrijke rol in dit nieuw reglement. Met de goedkeuring bereiken we een nieuwe stap in de samenwerking en de standaardisatie van airsoft in België.

Het nieuwe huishoudelijk reglement zal binnenkort te vinden zijn op onze website , https://www.belgianairsoft.be.

– Pinocchio VZW-event

De organisatie van het Pinocchio-event is in volle gang. Net zoals vorige editie zal er terug een patch te verkrijgen zijn en de opbrengsten daarvan worden aan Pinocchio gedoneerd. AAB werkt hiervoor samen met Tactipatch (https://tactipatch.be/), een Belgisch bedrijf. Meer info over Pinocchio VZW kan je vinden op hun website, https://vzw-pinocchio-asbl.be/

– Aanwezigheid op de velden

Het AAB-team bestaat voornamelijk uit actieve spelers. Zo kan je ons tegen het lijf lopen op verschillende events. Via onze social media houden we je op de hoogte waar we aanwezig zullen zijn. Deze maand waren er AAB-medewerkers aanwezig op 05/10 bij A4A (The Shelter), 22/10 en 19/11 bij Airsoften.be (Fort Barchon), 12-13/11 bij Viking Ops (Village Combat) en 25/11 bij Airsoft Oostende (Bubbelkot).

Je kan ons herkennen aan onze witte AAB-patch en aarzel zeker niet om ons aan te spreken tijdens de pauzes.

– Ledenadministratie

Om de ledenadministratie naar de 21ste eeuw te brengen, heeft AAB een online ledenplatform in het leven geroepen.

Hierdoor zullen inschrijvingen nu eenvoudiger en sneller gaan. Ook de fysieke lidkaart laten we vallen met dit nieuwe systeem. Je zal per jaar een uniek lidnummer krijgen dat je in communicatie met AAB, organisaties of shops kan gebruiken. Het attest voor het ziekenfonds kan nu automatisch gegenereerd worden via het platform.

Het nieuwe systeem heeft ook wel een aantal beperkingen, zo is niet meer mogelijk om teamkortingen of de Fidelis Fortibus-korting toe te kennen. Het lidgeld staat dus voor iedereen vast op €30.

Benieuwd hoe het werkt? Klik even door op de onderstaande link en daar kan je de link naar het systeem en een kleine handleiding vinden.

https://www.belgianairsoft.be/…/nieuwe-tool-voor…/

– FPS/Joule-testen

Ondertussen hebben we de testen afgerond en hebben we een consensus bereikt. De bij AAB aangesloten organisaties gaan van start met de nieuwe regels op 1 januari 2023. We praten nog steeds met enkele andere organisaties om een zo groot mogelijk draagvlak voor deze standaardisatie te creëren.

Meer informatie over de nieuwe regels zal te vinden zijn op onze website en op social media. Ook zal er een samenvatting verschijnen in de update van december. Eind 2023 volgt een evaluatie waar zowel de AAB-organisaties en AAB-spelers aan kunnen deelnemen.

We spreken op dit moment ook met de NABV om dezelfde standaardisatie te verkrijgen in beide landen. Heel wat Belgen trekken naar Nederland en heel wat Nederlanders komen naar België om te spelen. Een goede samenwerking kan alleen maar voordelen brengen voor alle spelers.

• Afgewerkte projecten/deelprojecten en beslissingen

Sommige projecten zijn van korte duur en kunnen niet ondergebracht worden in de lopende projecten. Deze kortere projecten of eenmalige beslissingen kan je in deze rubriek vinden.

In november werden geen projecten van korte duur afgewerkt.

Met sportieve groet,

Airsoft Alliantie België VZW

Categorieën: Algemeen