Beste spelers!

Wij -organisatoren en AAB- weten dat jullie staan te trappelen om weer te kunnen airsoften, zeker nu het weer zo goed is en de maatregelen langzamerhand versoepelen. AAB en de organisaties houden dan ook nauw contact met elkaar en bespreken de mogelijke scenario’s om onze sport weer op te starten.

Op dit moment hebben we echter nog geen concrete datum wanneer deze heropstart er zou kunnen komen. We wachten elke persconferentie van de Veiligheidsraad af en bekijken daarna wat dit betekent voor airsoft.

Zowel AAB als de organisaties kregen de laatste tijd ook een hele hoop vragen rond het organiseren van trainingen met maximaal drie personen als die lid zijn van hetzelfde team. Er zijn echter wat problemen met het begrip team. Voor de overheid gaat het namelijk over een groep van mensen die een activiteit beoefenen en ook een bepaalde organisatie daarachter hebben zoals een VZW. Veel airsoftteams zijn echter ‘feitelijke verenigingen’ en deze vallen buiten wat de overheid met ‘team’ bedoelde. Om verwarring en frustratie te vermijden hebben AAB en de organisaties dan ook beslist om voorlopig geen trainingen toe te laten. We vinden ook dat drie personen een te klein aantal is om een training te organiseren die een echte meerwaarde heeft. Kortom: het risico is groter dan de eigenlijke winst.

We hopen jullie snel beter nieuws te kunnen brengen, maar voorlopig wachten we samen met jullie af. En we maken naarstig plannen voor wanneer het zover is!

AAB, Crimi-Events, Airsoft Kortrijk, Airsoft 4 All, Airsoft Adventure, Airborne Events, Airsoft Antwerp, Airsoft Oostende, Wolf Airsoft Events, Waasland Airsoft Events, Airsoften.be, Flag VZW