Als je even geen zin hebt om te trainen, maar toch bezig wil zijn met airsoft, kan je misschien een van deze dingen proberen:

  • Leer bij over de binnenkant van je replica!

Het kan best scary zijn om aan je eigen replica te werken, maar met wat geluk heb je nu de tijd om dit op je gemak te leren! Een M4 of AK zijn zowat de eenvoudigste replica’s om mee te beginnen en de onderdelen zijn ook zeer vlot te vinden doorgaans. Voor je aan de gearbox begint, is het misschien interessant om met hop up te beginnen om het water wat te testen.

Meer over hop ups en het effect dat ze helpen veroorzaken.

Tutorial M4 gearbox.

Tutorial AK gearbox.

  • Spuit je replica!

Zwart komt niet meteen in de natuur voor, dus je replica zwart laten is niet meteen een goed idee als je een beetje sneaky wil zijn. Op het net zijn er heel veel tutorials te vinden en zolang je de vorm van je replica ‘breekt’, kan je het eigenlijk niet fout doen. Voor bijna alle effecten en omgevingen zijn er tutorials te vinden. Zoek gewoon even op Youtube wat je wil en gaan!

  • Leer stikken!

Je kan niet alleen mondmaskers maken als je kan stikken, maar ook je eigen gear. Of je kan je eigen gear ook aanpassen of herstellen. Met een eenvoudige naaimachine, wat YouTube-tutorials, denim naalden en materiaal kan je al heel wat bereiken.

Voor je materiaal kan je onder andere terecht op Tactical Trim en een naaimachine heb je al voor iets meer dan honder euro op pakweg bol.com.

  • Zoek Brent en leer bij over camouflage!

Op YouTube is er het kanaal van Brent0331, een man die zich voornamelijk bezighoudt met zich verstoppen ‘in den bos’ met verschillende types camouflage. Kan jij hem spotten? Probeer alvast met een van de minder goede camouflages…

Sommige camouflages werken ook in andere gebieden dan diegene waarvoor ze ontworpen waren…

  • Denk na over een geïnspireerde kit?

We moeten het eerlijk toegeven, een deel van de hobby bestaat erin om er ‘cool’ uit te zien. Het zit zelfs in de basisregels van ‘Special Forces’: zie er cool uit en weet altijd waar je bent. Als je verdwaald bent, zie je er tenminste cool uit. Heb je dus een lichte gearverslaving en weet je niet goed wat daarmee doen? Stel een geïnspireerde kit samen!

Klassieke voorbeelden zijn SEALs of Spetsnaz, maar er zijn veel SF of reguliere eenheden die er apart uitzien. Helaas zien de SF-eenheden van de NATO-landen er tegenwoordig zeer gelijkaardig uit (Multicam iemand?). Er zijn echter wel details waardoor je ze uit elkaar kan halen. Bij de Amerikaanse SF zit het verschil voornamelijk in de wapens de setups van de wapens. Ook bij de Europese SF-eenheden zal het voornamelijk om de wapens draaien.

Een kit samenstellen kost wel wat research. Je verzamelt eerst zoveel mogelijk foto’s van wat je wil en daarna moet je op zoek gaan naar die uitrusting. Daarvoor moet je ze uiteraard eerst identificeren. Gelukkig ben je waarschijnlijk niet de enige die aan een kit voor deze of gene eenheid werkt, dus anderen kunnen je helpen. Bijvoorbeeld op de devt6 forums kan je al heel wat gelijkgestemden vinden voor de meeste SF-eenheden van het Westen.

Veel creatief plezier!