Airsoft is helaas even geen optie. Zelfs teamtraining is niet meer mogelijk. Wat kan je dan nog wel doen? In deze post proberen we je een aantal ideetjes te geven om je fysiek klaar te stomen voor je volgende skirm -wanneer die ook zal zijn.

  • Werk aan je lichaam en hart!

Met het succes van het programma Kamp Waes lanceerde de VRT een trainingsprogramma van 8 weken met één workout per week die je drie keer moet doen. Het idee omvat zowel een basisversteviging van je ‘core’ spieren en cardio workout onder de vorm van een loopschema. Je hebt ook niets van apparaten nodig. Als je in shape wil raken, is dit een van de beste manieren om eraan te beginnen!

Start hier met week 1!

Wil je het graag wat harder? Dan kan je hier de pdf downloaden die geldt als een training voor de Q Course van de Special Forces Group.

  • Ga lopen!

Als je niet meteen te vinden bent voor ‘core’ workouts en gewoon wil lopen, zijn er ook een heel aantal loopschema’s te vinden om je op een lockdown tijd aardig in vorm te krijgen.

Hier kan je alvast een aantal loopschema’s vinden.

Hier kan je het populaire Couch 2 5K-programma in een aantal talen terugvinden.

  • Werk aan je lichaam!

Heb je geen zin om te gaan lopen, maar je wil wel aan je lichaam werken? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om met minimale apparatuur toch een goede workout te doen!

Een voorbeeld hiervan is de ‘Minimalist Routine’ van Bodyweightfitness op Reddit. Je hebt eigenlijk alleen wat ruimte en een tafel of deur nodig. Meer info hier!

Heb je toegang tot meer apparatuur of kan je zelf een setup maken in je huis? Dan kan je ook hun ‘Recommended Routine‘ proberen. Kan je de oefeningen niet meteen? Geen probleem, er zijn progressiestappen voorzien voor alle oefeningen.

  • Doe replicadrills!

Heb je altijd al last gehad met een speed reload of tactical reload? (Of zeggen deze termen je helemaal niets?) Heb je je pistool of karabijn wel al eens laten vallen tijdens een wapenwissel? Dan is nu het ideale moment om te oefenen!

Tactical reload voor pistool.

Hier zijn een aantal voorbeelden van speed reloads met een AR15-platform.

Hier hebben Travis Haley zelf die het over tactical reloads en ammo management heeft.

En omdat sommigen een AK hebben ipv een M4.

Hier is alvast een drill om de wapenwissels onder de knie te krijgen.

Nog een snelle tip: kijk ook wat er werkt en wat er niet werkt met je uitrusting als je deze drills doet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde pouches beter verplaatst of dat je bepaalde magazijnen gewoon niet kan bereiken. Leer hiervan en optimaliseer je uitrusting.

Oefen ook niet meteen op uber Navy SEAL-snelheid, maar oefen vooral om alles correct uit te voeren. De snelheid komt vanzelf door de zekerheid die je in de bewegingen ontwikkelt.

Veel succes!