Elke airsofter dat aangesloten is bij Airsoft Alliantie België vzw geniet automatisch van een sportverzekering en dit zowel in binnen- als buitenland.  De sportverzekering voorziet twee belangrijke dekkingen:

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid
  • Lichamelijke ongevallen

Enerzijds is de aansprakelijkheid van Airsoft Alliantie België vzw en alle aangesloten clubs gewaarborgd voor eventuele fouten in het beheer en de organisatie van de sportactiviteit.

De aansprakelijkheid van en voor de vrijwillige helpers is hierbij automatisch gedekt.

De persoonlijke aansprakelijkheid van al onze leden is eveneens verzekerd maar enkel na tussenkomst van de eigen familiale verzekering.

Maar dit is niet alles. De aansprakelijk van een airsoftclub voor de inrichting van andere sportactiviteiten of niet-sportactiviteiten (BBQ, kwisavond, mosselfeest) is automatisch mee gewaarborgd ! Sportpromotionele-, sportneven- en niet-sportactiviteiten, dienen bij Airsoft Alliantie België vzw vooraf bekend gemaakt te worden.

Anderzijds genieten de leden van een dekking lichamelijke ongevallen tijdens de beoefening van deze activiteiten (cfr. punt 3 verzekerde activiteiten) in clubverband waarbij de waarborgen overlijden, blijvende invaliditeit, dagvergoeding en medische kosten werden voorzien.

Klik hier om de volledige sportpolis te raadplegen.
Klik hier om het beknopt overzicht van de poliswaarborgen te downloaden.

Gelijkaardige verzekeringen rechtstreeks bij Ethias of FROS aanvragen is niet mogelijk.